top of page

do 16 mei

|

Heemkring Moortsele

Lezing Dirk Ballekens - De Tuin van de Toekomst

Een b(l)oeiende lezing waarin Dirk Ballekens zijn inzichten deelt op wat klimaatverandering voor de natuur in onze regio zal betekenen en welke concrete veranderingen dat zal brengen in onze tuinen.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Lezing Dirk Ballekens - De Tuin van de Toekomst
Lezing Dirk Ballekens - De Tuin van de Toekomst

Tijd en locatie

16 mei 2024, 19:30 – 22:00

Heemkring Moortsele, Kloosterstraat 13, 9860 Oosterzele, België

Over het evenement

Deuren: 19u00

Start lezing om 19u30

Prijs: € 5

---

Als er over klimaatverandering wordt gesproken, gaat het dikwijls over het afsmelten van het poolijs en gletsjers, grote bosbranden, zware orkanen, … zaken die meestal in verre landen plaatsvinden. Ook in onze regio wordt de impact van de klimaatverandering alsmaar zichtbaarder: lange periodes van droogte, of net heel veel regen op korte tijd, de seizoenen die er net iets anders gaan uitzien... 

De impact van klimaatverandering op de natuur rondom ons zal alleen nog maar toenemen. Dat zal er ook voor zorgen dat onze tuinen er in de toekomst wezenlijk anders gaan uitzien. Enerzijds zal onze tuin moeten opgewassen zijn tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Anderzijds kan onze tuin ook helpen om de impact te beperken. 

We nodigen Dirk Ballekens bij ons uit om er ons meer over te vertellen. Dirk is Licentiaat in de nieuwste geschiedenis. Zijn academische insteek en zijn interesse voor historische en sociologische thema’s maken hem een welkome gastspreker. Dirk is voorzitter van de Belgische Tuincentra Vereniging en heeft zelf een kwekerij van sierpompoenen. Vanuit zijn ervaring brengt hij zijn inzichten op wat klimaatverandering voor de natuur in onze regio zal betekenen en welke concrete veranderingen dat zal brengen in onze tuinen.

Deel dit evenement

bottom of page